Saturday, 7 January 2012

Anggur (Grape)



Nama Tempatan:Anggur
Nama Saintifik:Vitis Vinifera
Nama Lain:Grape
Famili:viticeae
Lokasi dijumpai:
Asal:Kawasan Medditerranean

keterangan:

Anggur merupakan sejenis tumbuhan yang menjalar dan mempunyai batang berkayu. Tergolong dalam keluarga vitaceae anggur mempunyai lebih kurang 8000 varieti yang ditanam seluruh dunia.

Buah anggur tumbuh dalam gugusan yang boleh mengandungi sahingga 300 buah dalam satu tangkai.pelbagai varieti anggur boleh dibezakan dengan warna buah Anggur yang telah masak.Buahnya terdapat dalam pelbagai warna seperti hijau, merah ungu, ungu kehitaman, keemasan, kuning kemerahan, merah jambu dan putih. 

kegunaan:


Hasil dari penemuan arak yang berusia 7000 tahun di Iraq pada tahun 1996, anggur didapai telah digunakan untuk dijadikan arak semenjak zaman neolitik lagi.

Buah anggur boleh dimakan secara mentah atau dijadikan jem, jus, jeli, kismis, wain, jeruk dan perisa masakan.Bukan hanya buah anggur boleh dimakan, daunnya juga boleh digunakan untuk dijadikan teh dan dolma.dolma merupakan sejenis makanan berasaskan sayuran.Daun anggur digunakan sebagai pembungkus sayur-sayuran lain yang dijadikan inti.


History

The domestication of purple grapes originated in Central Asia (Ancient Persia).[1] Yeast, one of the earliest domesticated microorganisms, occurs naturally on the skins of grapes, leading to the innovation of alcoholic drinks such as wine. First traces of red wine is seen in ancient Persia in Armenia. Shiraz red wine is known After Shiraz a city in Persia where the grape was used. Ancient Egyptian hieroglyphics record the cultivation of purple grapes, and history attests to the ancient GreeksPhoenicians and Romans growing purple grapes for both eating and wine production. Later, the growing of grapes spread toEuropeNorth Africa, and eventually North America.
Native purple grapes belonging to the Vitis genus proliferated in the wild across North America, and were a part of the diet of many North American Native Americans, but were considered by European colonists to be unsuitable for wine. The first Old World Vitis vinifera purple grapes were cultivated inCalifornia.[citation needed]

[edit]Description

Grapes are a type of fruit that grow in clusters of 15 to 300, and can be crimson, black, dark blue, yellow, green, orange, and pink. "White" grapes are actually green in color, and are evolutionarily derived from the purple grape. Mutations in two regulatory genes of white grapes turn off production ofanthocyanins which are responsible for the color of purple grapes.[2] Anthocyanins and other pigment chemicals of the larger family of polyphenols in purple grapes are responsible for the varying shades of purple in red wines.[3][4]

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...